- +421 917 134 022
- objednavkyalfavpz.sk
Všetky kategórie
- Vinárske potreby
Vinárske potreby
Naspäť - Záhrada, vinica
Záhrada, vinica
Naspäť- Osivá
- Cibuľoviny
- Zemiaky sadbové
- Náradie a doplnky
- Pestovateľské doplnky
Pestovateľské doplnky
Naspäť - Viazací materiál
- Naša vinotéka
- Voľný čas
- Chovateľské potreby
Chovateľské potreby
Naspäť - Viniče - stolové odrody
- Sklo obalové
- Výživa rastlín
- Ochrana rastlín
- Stroje a technické pomôcky
- Ovocné stromy a bobuľové kríky
- Obalový materiál
- Destiláty
Kategórie
Spiriferm Classic 25g
Kvasinky pre ovocné kvasy.
Obj. č.: 1353507
2,95 €
bez DPH: 2,46 €
- Podrobný popis
Dávkovanie a aplikácia:
Všeobecné dávkovanie kvasiniek Spiriferm Classic je 20 g/hl rmutu/muštu. Dávka sa môže zvýšiť na 25 - 30 g
Spiriferm Classic na 100 I pre mikrobiologicky ohrozený/kontaminovaný rmut.
Správna rehydratácia kvasiniek:
1. Potrebné množstvo kvasiniek rozpustite v 5-10 násobnom množstve teplej vody (35 - 40 ° C)
2. Za cca 10-15 minút pridajte rovnaké množstvo muštu a jemne premiešajte.
3. Nechajte odstáť cca 10-15 minút.
4. Skontrolujte teplotu zákvasu kvasiniek. Teplotný rozdiel medzi zákvasom a ovocným rmutom/muštom
nesmie byť viac ako 8 ° C ! ( dochádza k teplotnému šoku s následkom usmrtenia kvasiniek)
5. V prípade že je teplotný rozdiel väčší, zákvas môžete ochladiť napríklad pridaním ďalšieho množstva muštu.
6. V prípade že je teplotný rozdiel 8 ° C a menej, zákvas aplikujte do ovocného rmutu/muštu jemným
vmiešaním.
Všeobecné dávkovanie kvasiniek Spiriferm Classic je 20 g/hl rmutu/muštu. Dávka sa môže zvýšiť na 25 - 30 g
Spiriferm Classic na 100 I pre mikrobiologicky ohrozený/kontaminovaný rmut.
Správna rehydratácia kvasiniek:
1. Potrebné množstvo kvasiniek rozpustite v 5-10 násobnom množstve teplej vody (35 - 40 ° C)
2. Za cca 10-15 minút pridajte rovnaké množstvo muštu a jemne premiešajte.
3. Nechajte odstáť cca 10-15 minút.
4. Skontrolujte teplotu zákvasu kvasiniek. Teplotný rozdiel medzi zákvasom a ovocným rmutom/muštom
nesmie byť viac ako 8 ° C ! ( dochádza k teplotnému šoku s následkom usmrtenia kvasiniek)
5. V prípade že je teplotný rozdiel väčší, zákvas môžete ochladiť napríklad pridaním ďalšieho množstva muštu.
6. V prípade že je teplotný rozdiel 8 ° C a menej, zákvas aplikujte do ovocného rmutu/muštu jemným
vmiešaním.