- +421 917 134 022
- objednavkyalfavpz.sk
Všetky kategórie
- Vinárske potreby
Vinárske potreby
Naspäť - Záhrada, vinica
Záhrada, vinica
Naspäť- Osivá
- Cibuľoviny
- Zemiaky sadbové
- Náradie a doplnky
- Pestovateľské doplnky
Pestovateľské doplnky
Naspäť - Viazací materiál
- Naša vinotéka
- Voľný čas
- Chovateľské potreby
Chovateľské potreby
Naspäť - Viniče - stolové odrody
- Sklo obalové
- Výživa rastlín
- Ochrana rastlín
- Stroje a technické pomôcky
- Ovocné stromy a bobuľové kríky
- Obalový materiál
- Destiláty
689 Muštomer STN + tubus
Kategórie
Muštomer STN + tubus
Muštomer podľa normy STN. Nie je balený odporúčame objednať tubus.
Obj. č.: 689
6,44 €
bez DPH: 5,37 €
- Podrobný popis
Vzorka muštu sa naberie do odmerného valca kde vložíme muštomer.Množstvo muštu musí byť také, aby muštomer voľne plával. Nameraná hodnota sa zistína stupnici muštomeru v bode kde sa rovnovážna línia povrchu muštu dotýka stopkymuštomeru a ukazuje hodnotu na jej stupnici. Stupnica je vymedzená v rozpätíod 10° do 30° a udáva obsah cukru v priestorových (litrových) % čiže, 1° = 1 kg cukruna 1 hektoliter muštu pri teplote 20°C.Odčitáva sa menisku.Docukrovanie muštuBiele stolové víno sa v tom prípade docukruje bežne na 21°.Červené vína sa z pravidla docukrujú na 22°-22,5°.Kto chce sladšie a silnejšie červené víno docukrí na 23°.V praxi keď už máme zistené koľko treba docukriť, docukrujeme tak že naberiemedo odmernej nádoby primerané množstvo muštu, pridáme vopred vypočítané množstvocukru, rozmiešame aby sa cukor riadne rozpustil. Potom sa vleje späť do meraného muštu.Ak meraný mušt počas merania nemá potrebnú teplotu 20°C ,treba časť muštumierne prihriať a zmiešať s ostatným. Po použití opláchneme a vložíme do ochrannéhoobalu.
Podobné výrobky
1005
Hadica 10mm 1,5m
4,46 €
8040355000
Džbán 1L
2,50 €
8040259000
Džbán 2L
2,80 €
8040020000