- +421 917 134 022
- objednavky
alfavpz.sk
Všetky kategórie
- Vinárske potreby
Vinárske potreby
Naspäť - Záhrada, vinica
Záhrada, vinica
Naspäť- Osivá
- Cibuľoviny
- Zemiaky sadbové
- Náradie a doplnky
- Pestovateľské doplnky
Pestovateľské doplnky
Naspäť - Viazací materiál
- Naša vinotéka
- Voľný čas
- Chovateľské potreby
Chovateľské potreby
Naspäť - Viniče - stolové odrody
- Sklo obalové
- Výživa rastlín
- Ochrana rastlín
- Stroje a technické pomôcky
- Ovocné stromy a bobuľové kríky
- Obalový materiál
- Výroba destilátov
Polysacharidy
Zobrazené:1 - 0 produktov z 0
Manoproteíny a polysacharidy Každý deň sa čoraz viac vie o prínose manoproteínov a polysacharidov k stabilite a kvalite vína. Mnohí vinári si osvojili techniky, ako je predfermentačná studená macerácia, použitie maceračných enzýmov a sur lies starnutie (Sur lie ageing je, keď sa víno počas procesu zrenia udržiava v kontakte so svojimi kalmi), aby zvýšili obsah polysacharidov vo víne a pomohli získať vína s lepšími senzorickými vlastnosťami a stabilitou. Bohužiaľ, faktory ako časové obmedzenia, nedostatok miesta v nádrži alebo arómy v kaloch môžu tieto praktiky znemožniť. Pre tých, ktorí nedokážu využiť polysacharidy prirodzene obsiahnuté vo vlastných kaloch a hrozne, Enartis ponúka EnartisPro a Surlì, vínne polysacharidové prípravky na fermentáciu a dozrievanie vína.