Všetky kategórie

5380040100 Enartis Ferm ES 488 100 g

...
5380040100

Enartis Ferm ES 488 100 g

Kvasinky - modré odrtody

Obj. č.: 5380040100
Výrobca: ENARTIS IT
5,60 €
bez DPH: 4,67 €
  • Podrobný popis
EnartisFermQ5 50g100 g (červené odrody)
EnartisFerm Q5 je kmeň kvasiniek, ktorý je vynikajúci na kvasenie kvalitných, odrodovo špecifických červených vín určených na dlhšie vyzrievanie v drevených sudoch. Q5, vybraný z hrozna Syrah, pomáha odhaliť primárne arómy odrôd obsahujúcich norisoprenoidy., využíva aminokyseliny muštu na tvorbu aróm sekundárneho kvasenia (estery, vyšší alkohol), čím zintenzívňuje prirodzene sa vyskytujúce arómy červeného ovocia (jahoda, malina, čierna čerešňa) a kvetov (fialka, ruža) v modrom hrozne. Obohacuje aj aromatický profil vín o korenisté tóny. Vďaka vynikajúcej extrakčnej schopnosti sa z neho dajú vyrobiť intenzívne sfarbené stabilné vína. Aplikácia: Q5 sa odporúča na výrobu  ovocných a komplexných červených vín z vyzretého hrozna  na stredné a dlhé  obdobie vyzrievanie, jemné červené vína s prejavom odrody a územia, červené vína  Rezerva.Dávkovanie: 20-40 g/hl.Použitie:Za stáleho miešania rozpustite v desaťnásobku  čistej vody  hmotnosti  drožd Teplota vody by mala byť medzi 35-40 ° C.  Počkajte 20 minút a potom znova pretrepte. Pridajte suspenziu do muštu alebo rozdrveného hrozna na začiatku plnenia nádrže. dávajte pozor, aby teplotný rozdiel medzi kvasnicovou suspenziou a muštom nepresiahol 10 °C. Homogénne rozdeľte kvasinky v naočkovanej hmote. Dodržiavanie vyššie popísaných časov a metód zaručuje maximálnu vitalitu rehydratovaných kvasníc.
 Iné vlastnosti:Teplota fermentácie 15 - 30 °C.,
Fáza oneskorenia je krátka., Rýchlosť fermentácie mierna., Tolerancia alkoholu ≤ 16 % ., Pomer cukor/alkohol 16,5 g na 1 % alkoholuBalenia: 50 g , 100 g,  500 g.

Podobné výrobky

Používaním stránok prevádzkovateľa súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií OK