Všetky kategórie

538041 EnartisPRO TINTO 100g polysacharidy

...
538041
Novinka
Akcia 10%

EnartisPRO TINTO 100g polysacharidy

adjuvans na úpravu červeného muštu

Obj. č.: 538041
Výrobca: ENARTIS
Bežná cena: 10,85 €
9,77 €
bez DPH: 7,94 €
  • Podrobný popis
Enartis PRO TINTO   100 g           
Bez alergénov       autorizované BIO    Vegan

Adjuvans na úpravu červeného muštu
Zloženie: Inaktivované kvasinky bohaté na okamžite rozpustné mannoproteíny a ellagické a hroznové triesloviny.
     EnartisPro Tinto je fermentačný adjuvans získaný z inaktivovaných kvasníc s vysokým obsahom rozpustných
mannoproteínov v kombinácii so zmesou kondenzovaných tanínov z hroznových jadierok a ellagitanínov extrahovaných z gaštanového dreva. Táto receptúra bola špeciálne navrhnutá na ochranu farby a podporu kondenzácie antokyánov/tanínov počas macerácie červeného hrozna.
Výhody použitia EnartisPro Tinto počas fermentácie červeného hrozna:
Farba▪Chráni pigmenty pred oxidáciou a oxidačnými enzýmami vďaka pôsobeniu ellagitanínov v
príprave.▪Stabilizuje pigmenty vďaka tanínom z hroznových jadierok a mannoproteínom, ktoré interagujú s pigmentmi a vytvárajú stabilné farebné komplexy.
Aróma▪Posilňuje ovocné tóny pridaním hroznových tanínov.▪Zvyšuje perzistenciu sviežich a ovocných aróm vďaka interakcii mannoproteínov s aromatickými zlúčeninami vo víne.▪Zvyšuje aromatickú čistotu vďaka adsorpcii nearomatických zlúčenín kvasinkovými šupkami.
Chuť ▪Zvyšujú pocit mäkkosti a objemu vďaka zvýšenému množstvu voľných mannoproteínov a polysacharidov.
▪Znižujú trpkosť v dôsledku tvorby komplexov tanínov/mannoproteínov, vďaka čomu sú vína menej drsné na podnebí.▪Zvyšujú vyváženosť vďaka organoleptickému účinku proantokyanidínových tanínov v prípravku.
Technické účinky▪Chránia aromatické zložky vďaka antioxidačnej aktivite tanínov▪Zvyšujú stabilitu vínanu a bielkovín vďaka skorému pridaniu mannoproteínov ▪Stabilizujú farbu pred jablčno-mliečnou fermentáciou.
▪Riadená a úplná alkoholová fermentácia vďaka rastovým faktorom (steroly a nenasýtené mastné kyseliny s dlhým reťazcom spolu s kyselinou olejovou a palmitoolejovou) v množstvách, ktoré podporujú fermentačnú schopnosť vybraných kvasníc.Použitie:
▪ Výroba plných, červených vín s jemnou chuťou.
▪ Výroba červených vín, ktoré si musia zachovať sviežu, mladú farbu (vína na export, vína z mimoobchodných trhov, vína, ktoré sa konzumujú dlho po plnení do fliaš atď.).
▪ Ochrana a stabilizácia farby po termovinifikácii.
Dávkovanie: Ochrana farby: 20 g/hL
Mladé vína (predané do 4 mesiacov od výroby): 15-20 g/hL )
Vína skladované stredne dlhodobo: 30-40 g/hL 
Návod na použitie:
Dispergujte vo vode alebo mušte v objeme rovnajúcom sa 10-násobku jeho hmotnosti. Miešajte, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek. Pridajte do muštu. Nepoužívajte vodu s vysokým obsahom kovov ani železné zariadenia, ktoré môžu spôsobiť nežiaduce reakcie stanínmi. Skladovanie:
skladujte na chladnom, suchom a dobre vetranom mieste.

Podobné výrobky

Používaním stránok prevádzkovateľa súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií OK